Category Archives:  CurrentAffairs

Current Affairs 02 January 2020 in English

Jan 02, 2020   |   Current Affairs in English, Current Affairs 2019, January Current Affairs,

Q1. Which state CM launched K-RERA to bring transparency in real estate sector?

Answer. Kerala


Q2. Who won award for first civil contract for Tughlakabad Aerocity corridor?

Answer. Delhi Metro Rail Corporation (DMRC)


Q3. Who took charge as Air Officer-in-Charge Administration?

Answer. MSG Menon


Q4. Which state govt launches online platform to digitalise Odisha Gazette?

Answer. Odisha


Q5. Which of the following organisations assist a country with the adjustment process under its Extended Fund Facility?

Answer. International Monetary Fund (IMF)


Q6. What is the use of Richter scale?

Answer. measure earthquakes


Q7. Who is appointed as Air Officer-in-Charge Maintenance?

Answer. Vibhas Pande


Q8. Which country officially shares list of nuclear installations with India?

Answer. Pakistan


Q9. Who created a new Guinness World Records for most side lunges?

Answer. Sai Deepak


Q10. Which country launched new Alzheimer's drug treatment to cost $5,700 per year?

Answer. China


Q11. Who dedicated five DRDO Young Scientists Laboratories?

Answer. Shri Narendra Modi


Q12. When Election Commission of India was formed?

Answer. 25 January 1950


Q13. When Telecom Regulatory Authority of India of India was founded?

Answer. 1997


Q14. Who inaugurated National Fire Service College in Nagpur?

Answer. Shri Amit Shah


MoreCurrent Affairs

सरकारी/गैरसरकारी नौकरीयो की ताजा अपडेट पाए अब अपने मोबाइल पर साथ ही रोजाना करंट अफेयर
Are you Looking for , You might like our below articles