Category Archives:  CurrentAffairs

Current Affairs 17 January 2020 in English

Jan 17, 2020   |   Current Affairs in English, Current Affairs 2020, January Current Affairs,

Q1. When is the Foundation Day of India Meteorological Department (IMD) celebrated?

Answer. 15 January


Q2. Who organized the Saksham campaign?

Answer. Petroleum Conservation Research


Q3. Who is appointed as the new director-general of the Central Reserve Police Force (CRPF)?

Answer. Anand Prakash Maheshwari


Q4. The Mrugavani National Park (MNP) is located in which state?

Answer. Telangana


Q5. Where is located the headquarters of Tobacco Board?

Answer. Guntur


Q6. When National Bank for Agriculture and Rural Development was founded?

Answer. 1982


Q7. Who is the Chief Minister of Mizoram?

Answer. Zoramthanga


Q8. Which State celebrates the Zo festival?

Answer. Mizoram


Q9. Where is the National Stock Exchange (NSE) Knowledge Hub inaugurated?

Answer. New Delhi


Q10. When was the Udhampur-Srinagar-Baramulla rail link project declared a national project?

Answer. 2002


Q11. When was the Maharashtra Kesari wrestling competition held for the first time?

Answer. 1961


Q12. When was the first time an Indian equestrian to qualify for the Olympics?

Answer. 1996


Q13. Who became the first Indian equestrian to qualify for the Tokyo Olympics after 2 decades?

Answer. Fouaad Mirza


Q14. The Jessore Sloth Bear Sanctuary (JSBS) is located in which state/UT?

Answer. Gujarat


MoreCurrent Affairs

सरकारी/गैरसरकारी नौकरीयो की ताजा अपडेट पाए अब अपने मोबाइल पर साथ ही रोजाना करंट अफेयर
Are you Looking for , You might like our below articles