Category Archives:  CurrentAffairs

Current Affairs 21 February 2020 in English

Feb 21, 2020   |   Current Affairs in English, Current Affairs 2020, February Current Affairs,

Q1. What is the highest income tax rate slab in India after Budget 2020-21?

Answer. 30%


Q2. What is the corpus of the dedicated fund raised from the fines charged from the defaulting pesticides companies and contributions from the Central and

Answer. Rs. 50,000 Crore


Q3. Which all three items are not under GST as of February 2020?

Answer. Fuel, Alchohol, Construction


Q4. Under the GST regime, E-Way bill is mandatory of the value of inter-state movement of goods is more than __?

Answer. Rs. 50,000


Q5. A paramilitary Sufi group called Ahlu Sunna Waljama, which is recently in news, is fighting with radical islamist group in Civil War of which country?

Answer. Somalia


Q6. The term "Operation Car Wash" that was making news recently, is related to which country?

Answer. Brazil


Q7. The term "Key Starting Material (KSM)", recently in news, is related to which industry?

Answer. Pharmaceutical industry


Q8. The Far East Development Fund, which recently submitted an expression of interest (EoI) for the beleaguered Jet Airways, is based in which country?

Answer. Russia


Q9. Which Supranational union has recently proposed a "framework for trustworthy artificial intelligence"?

Answer. European Union


Q10. Where is the Bhaskaracharya Institute of Space Applications and Geoinformatics (BISAG) located?

Answer. Gujarat


Q11. Which organization presents National e-Governance Awards?

Answer. Department of Administrative Reforms and Public Grievances (DARPG)


Q12. Who is the Chief Minister of Arunachal Pradesh?

Answer. Pema Khandu


MoreCurrent Affairs

सरकारी/गैरसरकारी नौकरीयो की ताजा अपडेट पाए अब अपने मोबाइल पर साथ ही रोजाना करंट अफेयर
Are you Looking for , You might like our below articles