Category Archives:  CurrentAffairs

Current Affairs 29 February 2020 in English

Feb 29, 2020   |   Current Affairs in English, Current Affairs 2020, February Current Affairs,

Q1. Which aircraft carrier launched freighter services to assist shrimp farmers?

Answer. Spicejet


Q2. NBob Iger, who recently tendered his resignation, was the Chief Executive Officer of which global firm for 15 years?

Answer. The Walt Disney Company


Q3. As of 2020, what is the Foreign Direct investment (FDI) limit, allowed in insurance intermediaries?

Answer. 100%


Q4. What is the name of the new satellite, scheduled to be launched by the ISRO on March 5, 2020?

Answer. GISAT-1


Q5. Hosni Mubarak, who recently passed away, was the former President of which country?

Answer. Egypt


Q6. As per the new agreement signed by the Container Corporation of India (Concor) and RZD Logistics JSC (Russian Railways), cargos are to be transported through which country?

Answer. Iran


Q7. Suella Braverman, an Indian-origin minister recently sworn in as the Attorney General of which country?

Answer. United Kingdom


Q8. Which country is the first to develop an antibody test to identify the novel coronavirus (COVID-19)?

Answer. Singapore


Q9. As per the recent ‘Hurun Global Rich List 2020’, which country has the highest number of billionaires?

Answer. China


Q10. ‘Higher Education Leadership Development Programme for Administrator’ is a programme launched of Union Ministry?

Answer. Ministry of Human Resource Development


Q11. As, per the 2011 census, which State had the highest Scheduled Tribe (ST) distribution in India?

Answer. Mizoram


Q12. Which State has announced that it will become single-use plastic-free by 1 May 2020?

Answer. Maharashtra


MoreCurrent Affairs

सरकारी/गैरसरकारी नौकरीयो की ताजा अपडेट पाए अब अपने मोबाइल पर साथ ही रोजाना करंट अफेयर
Are you Looking for , You might like our below articles