Category Archives:  CurrentAffairs

Current Affairs 08 July 2020 in English

Jul 08, 2020   |   Current Affairs in English, Current Affairs 2020, July Current Affairs,

Q1. What is the theme of “International Day of Cooperatives” 2020?

Answer. Cooperatives for Climate Action


Q2. Which social media platform has launched a campaign called ‘It’s Between You’, in India?

Answer. WhatsApp


Q3. What is the name of the potential COVID-19 vaccine, to be developed by Indian Council of Medical Research (ICMR)?

Answer. Covaxin


Q4. Which Indian state/UT has launched a mobile van ‘Dhanvantri Rath’ providing essential healthcare services to the people?

Answer. Gujarat


Q5. Which organisation is set to launch its first ever news magazine program in Sanskrit named ‘Sanskrit Saptahiki’?

Answer. All India Radio


Q6. When is the World Zoonoses Day observed?

Answer. 6 July


Q7. Which butterfly is India's largest Butterfly?

Answer. Golden Birdwing


Q8. Who is appointed as the first chairman of the International Financial Services Centre Authority?

Answer. Injeti Srinivas


Q9. Which state has become the first one with LPG connections in all the households?

Answer. Himachal Pradesh


Q10. Which Indian cricketer has come under the 'conflict of interest' scanner?

Answer. Virat Kohli


Q11. Which state’s cabinet has approved a draft ordinance seeking 75 percent reservation for the local youth in private organisations?

Answer. Haryana


Q12. India has signed an agreement worth USD 750 million with which international organisation for MSME Emergency Response Programme?

Answer. World Bank


MoreCurrent Affairs

सरकारी/गैरसरकारी नौकरीयो की ताजा अपडेट पाए अब अपने मोबाइल पर साथ ही रोजाना करंट अफेयर
Are you Looking for , You might like our below articles