Category Archives:  CurrentAffairs

Current Affairs 21-22 February 2021 in English

Feb 22, 2021   |   Current Affairs in English, Current Affairs 2021, February Current Affairs,

Q1. The World Day of Social Justice is observed every year on which day?

Answer. 20 February


Q2. Name the Indian city which has received the recognition of the 2020 Tree City of World.

Answer. Hyderabad


Q3. DRDO recently tested the indigenously developed Helina and Dhruvastra missile system. The two missiles are which type of missile?

Answer. Anti-tank guided Missile


Q4. When is Soil Health Card Day observed in India?

Answer. 19 February


Q5. The I-ACE was a Circular Economy Hackathon, which was recently held by the Government of India with which country? 

Answer. Australia


Q6. Chandra Shekhar Aazad has been featured in the 2021 TIME100 Next. He is the founder of which Bhim Army organisation that works for the upliftment of Dalits. The organisation is based in which state?

Answer. Uttar Pradesh


Q7. Which Indian ship is participating in the Naval Defence Exhibition (NAVDEX 21) and International Defence Exhibition (IDEX 21) in Abu Dhabi?

Answer. INS Pralaya


Q8. Name the player who has clinched women’s single title at the 82nd Senior National Table Tennis Championship.

Answer. Manika Batra


Q9. The CSIR has collaborated with which entity to promote health research in India?

Answer. Bill & Melinda Gates Foundation


Q10. What is the theme of World Day of Social Justice 2021?

Answer. A Call for Social Justice in the Digital Economy


Q11. Who has been elected as the next Director General of the International Solar Alliance (ISA)?

Answer. Ajay Mathur


Q12. Giant Leatherback turtle nests in which location in India?

Answer. Andaman and Nicobar


MoreCurrent Affairs

  सरकारी/गैरसरकारी नौकरीयो की ताजा अपडेट पाए अब अपने मोबाइल पर साथ ही रोजाना करंट अफेयर
Are you Looking for , You might like our below articles