Category Archives:  CurrentAffairs

Current Affairs 07 July 2020 in English

Jul 07, 2020   |   Current Affairs in English, Current Affairs 2020, July Current Affairs,

Q1. Which international organisation has released the report titled ‘COVID-19 and Tourism’?

Answer. UNCTAD


Q2. A place called Nimu, that was seen in news recently, is located on the banks of which river?

Answer. Indus


Q3. Which financial institution has recently joined the Central Banks and Supervisors Network for Greening the Financial System (NGFS)?

Answer. Asian Development Bank


Q4. Which Mutual Fund House manages the Bharat Bond Exchange Traded Fund (ETF)?

Answer. Edelweiss Mutual Fund


Q5. ‘Dharma Chakra Parvattana’ is a famous celebration of which religion?

Answer. Buddhism


Q6. What is the theme of 2020 World Day to Combat Desertification and Drought?

Answer. Food. Feed.Fibre. - the links between 


Q7. Who is to launch the Elyments App?

Answer. Vice President M. Venkaiah Naidu


Q8. When did the United Nations General Assembly (UNGA) declare the International Day of Cooperatives by UN Resolution 47/90?

Answer. 1992


Q9. Near which river Pashupatinath Temple is located?

Answer. Bagmati River


Q10. When is the World Day to Combat Desertification and Drought observed?

Answer. 17 June


Q11. What is the name of the fish species that was recently discovered in Arunachal Pradesh?

Answer. Schizothorax sikusirumensis


Q12. What is the genus of the new fish species which was discovered in Arunachal Pradesh?

Answer. Scardinius


MoreCurrent Affairs

सरकारी/गैरसरकारी नौकरीयो की ताजा अपडेट पाए अब अपने मोबाइल पर साथ ही रोजाना करंट अफेयर
Are you Looking for , You might like our below articles